*УВАГА  У період пандемії, війни або військового стану та закриття кордонів квитки поверненню не підлягають.
Але квиток можна переносити на фіксовану або відкриту дату (відкрита дата – до 180 днів).
Вартість послуги перенесення квитка – 10 євро (або гривневий еквівалент по курсу компанії на день реалізації послуги).
Послуга доступна не пізніше ніж за 48 годин до відправлення.
Потрібно написати запит у довільній формі на електронну адресу: euroclubbus@gmail.com

Німецька архітектурна естетика

20 лютого 2020 5383
Ви з тих, хто тане при погляді на красиву архітектуру? Тоді цей міні-гід для вас! У Німеччині велика кількість соборів та храмів з багатою історією та спадщиною. У цій добірці ми ділимося найцікавішими з них.

Кельнський собор, Кельн

За задумом архітекторів, які працювали над Кельнським собором, він повинен був перевершити всі собори світу своєю пишністю. Як ми можемо судити зараз, це йому ще як вдалося! Собор, свого часу, носив звання найвищого храму світу. Ви навіть можете насолодитися видами на місто з однією з його 157-метрових веж, якщо згодні подолати сходинки кількістю 509 штук.
Німецька архітектурна естетика / image: 1

З історією будівництва собору пов'язана легенда. У ній розповідається, що архітектор уклав угоду з нечистим, щоб отримати макет собору. Нечистий був обманутий дружиною архітектора і прокляв собор, сказавши: «У той день, коли закінчиться будівництво собору, настане кінець світу!». Мабуть, тому Кельнський собор і по сьогоднішній день все ще будують. ⠀

Квитки в Кельн

Церква Марія де Вікторія, Інгольштадт

Вражаюча церква в стилі бароко — Марія де Вікторія. Її ще називають Азамкірхе, так як над розписом стін працювали брати Азам. Зараз церква вважається найвидатнішою пам'яткою пізнього бароко в Баварії. Скульптури, картини, розписи на стінах — брати Азам зробили так, що приміщення церкви не виникає бажання залишати, поки все не буде детально оглянуто. ⠀

Квитки в Інгольштадт

Ульмський собор, Ульм

Ось ми і дісталися до офіційно найвищого собору у світі — Ульмського. Його висота — 161 метр! З вежі храму можна насолоджуватися видами на місто, але для цього треба подолати 768 сходинок! Чи готові? Будьте впевнені, воно того варте.

Квитки в Ульм

На Ульмському соборі встановлений знак поваги горобцям. Пов'язано це з однією міською легендою, в якій розповідається про горобця, який підказав як проносити масивні колоди через вузькі міські ворота.
Німецька архітектурна естетика / image: 2

Фрауенкірхе, Дрезден

Один з найкрасивіших в Німеччині — храм Фрауенкірхе. Під час війни він був повністю знищений. Тільки в 1993 році почалося відновлення храму. Було вирішено використовувати історичний матеріал. Під час візиту до церкви, ви можете відрізнити оригінальні камені від тих, які використовували під час реставрації. Це видно по більш темним кольорам.

Квитки в Дрезден

Відмінна риса цієї барокової церкви — один з найбільших кам'яних куполів в світі. На нього можна піднятися і насолодитися видами на місто. ⠀
Німецька архітектурна естетика / image: 3

Церква Святої Марії, Росток

Особливість цієї церкви — астрономічний годинник, які безперебійно працює з 1472 року. Верхню частину годинника прикрашає фігура Христа. Двічі в день — опівдні та опівночі — відкриваються дверцята праворуч від фігури Ісуса, і з'являються шість апостолів. Вони крокують повз Христа, і зникають в лівих дверях. Але не всі: перед Іудою двері закриваються, і він залишається стояти так протягом наступних 12 годин.

У годиннику встановлено диск, який показує дату Великодня на 130 років вперед. Останній такий диск був розрахований до 2017 року. І це все вручну! Зараз все простіше — нові дати обчислювали вже за допомогою комп'ютера.

Квитки в Росток

Автобуси Євроклубу їздять до Німеччини щосереди, п'ятниці, суботи та неділі. Підібрати міста та квитки ви можете в спеціальній пошуковій формі на сайті.